Na jaren van vingeroefeningen en verkenning op het gebied van beeldhouwen, boetseren, bronsgieten, modeltekenen en fotografie, heb ik mij vanaf 1990 intensief toegelegd op het maken van bronsplastieken en -portretten (bustes), zowel vrij als in opdracht.

Mijn 'opleiding' heb ik via cursussen bij elkaar gesprokkeld. Ik hoor dus onder de autodidacten, maar dat doet weinig recht aan mijn leermeesters. Van Martin Stolk (Hengelo)leerde ik model- en portretboetseren, mallen maken en bronsgieten.

Volgens de à cire perdue methode heb ik het merendeel van mijn werk zelf gegoten.  Van het grotere werk dat  ik inmiddels uitbesteed, corrigeer ik de wasmodellen en leg de laatste hand aan afwerking en patina.

De mens in al zijn facetten is mijn bron van inspiratie: spanning, dynamiek en harmonie zijn de kenmerkende elementen van mijn werk.

Op een enkele uitzondering na is mijn werk figuratief. In de combinatie van diverse patina's en gepolijste delen, zocht ik jarenlang naar de toevoeging van een kleurelement.

Dat heb ik nu in het schilderen gevonden. Ik zoek en expirimenteer nog volop om hier mijn eigen beeldtaal te ontwikkelen. En naar de onderwerpen die me raken. Bloemen en landschappen zijn daar nieuw in. De fascinatie voor portretten blijft in beide disciplines.